Konya Yolu 25.km Aselsan karşısında bulunan araziye, mahkeme kararıyla 17300 kişilik nüfus barındırması planlanan imar projesinin iptalinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma adımı olarak tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olarak tasarladığı kampüs 16 Eylül cumartesi günü açılıyor. Çalışmalar başladığı zaman "810 milyonluk arsa değeri olan yeri tarla yaptılar" diye projeyi eleştiren Melih Gökçek'e cevaben Mansur Yavaş "Biz bunu ne hâle getirdik çünkü 800 milyon lira bizim Fen İşleri’mizin bir aylık çalışmasıdır ama burası yüzyıllar boyunca Ankara halkının hizmetinde kalacak." dedi ve projeyi şöyle tarif etti : "Burada 200 dönümde arpa, buğday ve saman balyası üretimi var. 130 dönüm alanda silajlık mısır üretimi var. Bunlar üretilip silaj hâline getirilip Ankara'nın civarında köylerde yaşayan 2-3 tane ineği olan başka geliri olmayan ailelere dağıtılıyor. Bir kısmını biz Kahramanmaraş'a da gönderdik. Almıyoruz ithal hiçbir ağaç almıyoruz. 75 dönüm alanda yonca balyası üretiyoruz. 40 dönüm alanda çörek otu, 40 dekar alanda sebze üretimi, 20 dönüm alanda 75 tür tıbbi aromatik bitki üretimi... 10 dönüm alanda 10 tür yerel buğday tohumu üretimi var yani ata tohuma dediğimiz tohumların üretildiği yer var. 5 dönüm alanı da yağlık ayçiçeği üretimi... Burada tarım akademisi kurulacak. 5 dönüm alanda Ankara'ya özgü ürünlerden aspir, kimyon ve soğan üretimi 5 dönüm alanda yine 35 tür diğer ata tohumu üretimi, 15 dönüm alanda burçak üretimi, 30 metrekare alanda dikili topraksız var. Çünkü oradan elde edilen üretim normal topraktan elde edilen üretimden daha fazla. 1. etapta tıbbi aromatik bitkiler bahçesi, doğal çocuk oyun alanı, mini hayvanat bahçesi, lavanta bahçeleri, ekolojik göller, yağmur bendi festival alanı, kafeteryalar, çocuk eğitim serası, satış birimi, meydan, sera, spor sahaları, mini gokart alanı, meyve bahçeleri, tek yıllık üretim bahçeleri, arıhâne, idari binalar ve tuvaletler var. 2. ve 3. etapta konferans salonu, tarım kütüphanesi... Konaklama tesisi olacak, gözetleme kulesi, yoga meditasyon alanı, spor merkezi, at çiftliği, tarım akademisi, zen bahçesi, piknik alanları, karavan parkı ve grampink ilaveleri yapılacak, Aktar, keçi üretim tesisi, kompost tesisi, kurutma tesisi, depolama tesisi, çadır kamp alanın mescit ve tuvaletler olacak. Bu tarım rekreasyon alanı olarak Türkiye'nin en büyüğü. 3,5 milyon diyoruz ama 3 milyon 700 bin metrekare"
top of page
Üye Sayımız 1500 Sınırını Geçti!
Gelişmeleri Okumak İçin Tıklayınız...
1/3
bottom of page
Ankara'ya hayırlı uğurlu olsun. Umarım ulaşım imkanları yeterli olacak şekilde düzenlenir.