bugün yenilendikten sonra eski banliyö hattının ilk kez kullandım, birkaç gözlemim oldu ama demiryolları doğrudan ilgi alanım olmadığından hatalı birşeyler yazarsam mazur görün lütfen. Öncelikle çok bahsi geçen boşluklar konusunda gördüğüm kadarıyla yalnız eğimi fazla olan istasyonlar ve değişik şekil de Sirkeci de var, daha önce ki forum mesajlarında da demiştim e32000 setleri bu istasyonlara uygun değil istasyonların eğimleri çok fazla ve bu trenler boyut olarak çok büyük 8000 lik setler de bile bu boşluklar çok sıkıntıydı ve bu setler bu kadar büyük de değildi, bunlar zaten bilinen şeyler di ama belli ki gözden kaçmış tez zamanda düzeltilmeli cidden çok büyük sorumsuzluk. Bunun çözümü için bir mekanizma çok maliyetli olmadan kolayca yapılabilir New York metrosuna bir takım eski ve fazla eğimli istasyonlarda bu mekanizmalar kullanılıyor (işaretlendi).
Ayrıca kesinlikle bu hatta e32000 ler kullanılmamalı belirtildiği üzere fazla büyükler, vagon boyutları Türkiye de kullanılan herhangibi bir şehir içi raylı aracında ki en büyüğü ve bu kadar uzun vagonlar bu kadar yüksek eğime sahip istasyonlar da güvenlik riski oluşturuyor, Haydarpaşa da bulunan atıl setlerin kullanılmasını isteyenler var ama ben bu setlerin de kullanılmasını uygun bulmuyorum zira aynı sorunlar bu setlerde de vardı sadece boyut olarak daha küçük olduklarından şimdiki kadar sıkıntı olmaz dı ayrıca bu setler de ciddi anlamda metal yorgunluğu olması lazım, tabii önceden restore edilen tramvaylar olduğu için bu konunun üstünden gelmesi mümkün sanırsam, yine de eski setleri görmek güzel olurdu belki onlarla benzer görünüme sahip yeni daha küçük setler alınır. Öte yandan Sirkeci Garında ki boşluk tamamiyle sorumsuzluk böyle bir boşluk bırakılması nasıl mümkün olmuş anlamak mümkün değil istasyonun bu kısmı tekrar yapılmalı. Hattın çevresinde de ciddi anlamda düzenleme yapılmalı çarpık kentleşme konusunda da hala düzgün bir adım atılmış değil çok çirkin bir manzara ortaya koyuyor ne ibb ne devlet şehirleşme ve kentsel dönüşüme yeterince önem vermiyor artık bu konuda kendimize gelmemiz lazım diye düşünüyorum. Son olarak hat çevresinde aygm ve cumhurbaşkanlığı tabelaları çok fazla hem manzarayı kesiyor hem de yapılan şeyin bu şekilde göze sokulması hoş değil kaldırılmaları gerek.
Kazlıçeşme durağı gerçekten yetersiz. Tek bir yürüyen merdiven ve daracık bir merdiven bu hattın ilk-son durağına kesinlikle yetmiyor.