Hükümet, kamuda tasarrufun aktif bir şekilde uygulanması için tedbir politikalarını artırmaya hazırlanıyor.
Bu kapsamda, kamunun kaynaklarının etkin ve verimli kullanılıp kullanılmadığı ölçülecek. Gereksiz harcamalar kısalacak. Kamuda gereğinden fazla ürün alımına son verilecek. Kamuda israf denetimleri de sıkılaştırılacak.
Bürokrasiye yeni araç ve bina alımı yapılmayacak, servis sayıları azaltılacak. Tatil bölgelerinde yapılan konferans, eğitim, seminer, organizasyon gibi etkinlikler kamunun bulunduğu ilde düzenlenecek. Yine planlanan yatırımlar tekrar masaya yatırılacak.
Yatırımlar için öncelik ve ihtiyaç takvimi hazırlanacak. En acil yatırımlar öne çekilirken, mega ve maliyeti yüksek yatırımların yapılış tarihi ekonomi düzelinceye kadar ertelenecek.
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayınlandı.
Üretimdeki temel girdi maliyetlerin düşürülmesine yönelik yatırımlarda gaza basılması, artmasına yol açabilecek yatırımların derhal durdurulması elzem. 1) İstanbul Havalimanı, Trabzon, Antalya, Kuşadası, Saroz, İğneada ve Çanakkale limanlarının derhal demiryoluna bağlantısı yapılmalı. 2) Belli başlı demiryolu istasyonlarından başlayarak, demiryolu ağlarımızda oto-tren seferlerine geçilmesi elzem.
3) Tüm limanların (deniz ve hava) demiryolu bağlantıları tamamlanmalı.
4) Limanlar, otoyollar, şehir hastaneleri, gübre ve şeker fabrikaları ile rafineler ivedilikle kamulaştırılmalı.
5) Hazineye ait tüm mera ve ekilebilir arazilerin işletmesi, TİGEM'e tahsis edilmeli.
Bakan Uraloğlu
İncirli - Söğütlüçeşme metrosu başka baharlara kalicak sanırım 😑 Aslında çok nüfuslu yerlere proje yapılsa pek israf gibi olmaz🤔kendini amorti ederdi
Kalkınma yolu projesi de dahil mi bu tasarruf önlemlerine? Şırnak-Urfa-Antep tren hattı yapılmayacak mı?
Ben naçizane şöyle yorumladım: Eyy muhalif belediyeler, metro, raylı sistem ve diğer önemli yatırımlarınıza izin yok. Kent lokantası açabilirsiniz bol bol.
Sahi ya bir aralar ( itibardan tasarruf olmaz ) diye eski bir atasözümüz😂 vardı.
Kimin dediğini unutmuşum vallahi.👀
Yüzde 65'i biten yatırımlar tamamlanacak, ancak yeni yatırımlara başlanmayacak.
Kamu kurumlarına bağlı konuk evleri ve sosyal tesislerde özel kontenjanlar sınırlandırılacak.
Ayrıca toplum ve kamu yararına olan sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilecek.
Zorunlu olmadıkça kamu kurum ve kuruluşları bina ve araç kiralamayacak.
Kiralanan ek bina ve araçlar ihtiyaca göre belirlenecek.
Kaynak:https://www.ntv.com.tr/galeri/ntvpara/kamuda-tasarruf-genisliyor-iste-ilk-etapta-uygulanacak-tedbirler,odlmwQC4nkih5JJ3OBDnxA/HR_1ZGIRb0-rgtvYgzxQZw
Enflasyonla mücadele, kamuda tasarruf: Tedbirler belli oluyor, dikkat çeken üç başlık
Kamudaki tasarrufa ilişkin ayrıntılar da belli olmaya başladı. Makam aracı tahsisleri sınırlandırılacak. Refahı artıracak projeler önceliklendirilecek. UBER benzeri araç havuzu oluşturulacak. Kamuda fahiş ücretlere son verilecek.
Neden şimdi mi akıllarına gelmiş.Yerelde hezimet gelince.Yapacakler yumuşatma çabaları inanmayınız.
biraz siyasi olacak ama, belediyelerde ki gereksiz makam araçlarının çoğunu satsalar, illerdeki rantı durdursalar, ve bir şekilde zananında bizden yani halktan çalınan paralar merkez bankasına geri dönse çok daha iyi olurdu, ayrıca büyük yatırımları durdurmak, kendi ayağına birden fazla kurşun sıkmaya benzer, özellikle ulaşması zor ve zahmetli bölgelere metro ve banliyö tren gelmesi çok önemli...
Metro ve tren yapının, çok ender istisnalarla, ekonomiye toplam maliyeti negatiftir (kar getirir). Durdurulması büyük hata olur.