Türkiye'de Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'i yenilenebilir kaynaklardan karşılanarak rekor kırıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada, yılın ilk 3 ayındaki etkili yağışların barajlardaki doluluk oranlarını yükseltmesiyle elektrik üretiminde hidrolik kaynakların payının arttığı kaydedildi.
Tüm yurtta güneşli geçen bayram tatilinde bazı bölgelerde rüzgarın da etkili olmasıyla elektrik üretiminde rekor kırıldığı belirtilen açıklamada, sadece 12 Nisan'da değil bayram tatili haftası boyunca yenilenebilir kaynakların elektrik üretimindeki payının rekor seviyelerde gerçekleştiği, bir haftalık süreçte üretilen elektriğin yüzde 74,8'ini yani 4'te 3'ünü yenilenebilir kaynakların sağladığı bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "12 Nisan'da günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'ini yenilebilir kaynaklardan sağladık." ifadesini kullandı.
Bu mevsimde, karların erimesiyle birlikte hidroelektrik üretim zirve yapıyor. Peki geçen kış düzenli üretim yapılan Yusufeli Barajı'nda, 16 Mart'tan beri neden üretim yapılamıyor? Sorun ne ola ki? Üretim yapılamamasının kaynağı: https://seffaflik.epias.com.tr/electricity/electricity-generation/ex-post-generation/real-time-generation