top of page

Yeni Kategori: Yerel Seçim Projeleri

Merhabalar,


Yerel seçimlere az bir süre kala belediye başkan adayları projelerini halka tanıtmaya başladı.


Biz de projeleri detaylı bir şekilde incelemek, artılarını eksilerini konuşmak, topluma katacağı değerleri görüşebilmek için forum sayfamızda yeni bir kategori oluşturduk.


2024 Yerel Seçim Projeleri

"2024 Yerel Seçim Projeleri" adıyla açtığımız ana kategori altında her bir adaya özel alt kategoriler açıyoruz, İstanbul adaylarının sayfalarını oluşturmaya başladık, diğer adayların sayfalarını da hafta içinde tamamlayacağız. Eksiğimiz olursa lütfen sohbet uygulamamız üzerinden hatırlatınız, hemen ekleyelim.


Henüz tüm adayların projeleri açıklamadı, açıklandıkça sınıflandırıp ayrı mesajlarla siz değerli forumdaşlarımızın görüşlerine sunacağız.


Geçmişte başkan adayları çoğunlukla ulaşım, su kanalizasyon, park bahçe gibi altyapı projelerine odaklanırdı ama artık devir değişti, tüm sosyal kesimlere dokunan, kültürel ve rekreasyonel ihtiyaçları gideren, geçmişi ve geleceği kucaklayan, değerlerimize sahip çıkan projeler gündeme geliyor.


Deprem ülkemizin bir gerçeği. 1 yıl önce yaşadığımız Hatay-Kahramanmaraş eksenli felaket de öncelikleri değiştirmiş gibi. Adayların kentsel dönüşüm ve afetle mücadele başlıkları oldukça yüklü, belediye bütçelerinin kayda değer bir kısmı bu alana aktarılacak gibi duruyor.


Kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar, engelliler, emekliler... Başkan adaylarının seçim ekipleri toplumun her kesimine ayrı ayrı odaklanıyor ve ihtiyaçlarını karşılayacak projeler ve sloganlar üretiyor.


Eğitim, spor, turizm, kültür, gıda, ekonomi gibi konular artık sadece merkezi yönetimin gündeminde değil. Yerel yönetimler de etki alanları içinde bu konular üzerinde çalışıyor ve halkın yaşam kalitesini arttırıcı çözümler üretiyor.


Yoksulluk, hayvan hakları, huzur artık önemli başlıklar.


Kent yaşamı bir süredir dijital uygulamalar ile daha yönetilebilir bir seviyede ama henüz başkanlardan yapay zeka tabanlı çözümler duymadık!


Belki vurucu projeler son dakikaya saklanıyor olabilir :)


Ulaşım ve çevre özellikle büyük şehirlerin başkan adaylarının ajandalarında ilk sırada yer almaya devam ediyor. Bu seçim döneminde de raylı sistem projelerini ve elektrikli, çevreci ulaşım çözümlerini sıkça duyacağız.


Belediye başkan adaylarının gündeme taşıyacağı projelerle ilgili olarak değerli forumdaşlarımızın görüşlerini merak ediyor, herkese iyi bir hafta diliyoruz...


118 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page