Evet yeni bilgisayar aldım ama site wix yapımı olduğu için eski cihazlarda veya az internetlerde çok yavaş çalışıyor. Mesela X'in yada facebook'un bir lite sürümü var. Wix fazla ağır oluyor. Kaldıramayan cihazlar yada düşük internetler için wordpress'de bir site de yapılabilir. wix sitelerine göre çok daha hafif bir site olur. Birde site zorlanıyor hani şu "bekle, siteden çık" gibi düğmelerin olduğu şey var ya sık sık oluyor ondan. Kabak tadı verdi artık.
top of page
1/0
İtfaiye Haftası Kutlu Olsun!
25-30 Eylül İtfaiye Haftası
Üye Sayımız 1500 Sınırını Geçti!
Gelişmeleri Okumak İçin Tıklayınız...
1/5
bottom of page
Merhaba,
ben bir SEO uzmanıyım. İleriye dönük benim de bir kaç önerim olacak:
-Biz SEO uzmanları genel olarak wix'i önermiyoruz. Hem pahalı hem de optimazsyonu zor hatta yer yer imkansız.
Teknik bir ekibiniz varsa açık kaynak kodulu bir platforma geçmek iyi olacaktır.
Teknik ekibiniz yoksa en kötü wordpress'in forum eklentileri ile bundan çok daha iyi ve SEO'su güçlü bir site oluşturabilirsiniz. Sadece güvenliğe bir miktar ekstra yatırım yapmanız gerekir.
-Basit bir inceleme yaptığımda sitede yüklenen kodların %50'ye yakını kullanılmıyor. Yani sadece gereksiz kod dizinlerini siteden kaldırarak siteyi %50 hafifletebilirsiniz. Özellikle pro gallery adlı eklentinizin %80 kadarı gereksiz bir yük oluşturuyor. Bu eklentinin alternatifini bulabilir veya destek ekibinden optimizasyon talep edebilirsiniz.
-Bu sitenin potansiyeli var. Teknik SEO'nun haricinde onpage SEO'yu geliştirseniz bu haliyle dahi ciddi trafik artışı yaşayacaktır. Bu konu ciddi teknik bilgi istemediği için hızlıca başlanabilir.