Projeler icin yukaridakine benzer bir cizelge kullanilabilir. Alman Demiryollari sitesinde denk geldim.Birebir tercümesi biraz zor. Ama genel olarak projenin hangi asamalari geride biraktigi, su anda hangi asamada oldugu, ileride hangi asamalarin bekledigi net olarak anlasiliyor.Sefaköy - Beylikdüzü projesinde hazirliklar tamamlandi, finansmani onaylandi dendi, biz ilk kazma vurulacak derken birden cumhurbaskanligi 2023 (veya 2024) bütcesinde bu projeye yer ayrilmadigi ortaya cikti. Projenin böyle bir asamasi oldugunu hic bilmiyorduk. Sebep olarak da belediyenin borclanma sinirinin ötesinde yükümlülüge girmesi diye biliyorum. Yaniliyor olabilirim. Sanirim su anda Cumhurbaskanligi onayini bekliyor. Belki tüm asamalari bilen biri projeyi böyle bir cizelgeye oturtabilir, biz de gereksiz yere heyecanlanmamis oluruz.
Almanca - Türkçe tercüman olarak ifade etmeye çalışayım.
Aşama: (Federal) Ulaştırma Bakanlığına sunulması,
Aşama: Proje yönetiminin DB Netz ile oluşuturulması/başlanması (büyük ihtimalle hat güzergahları için)
Aşama: Temel araştırma (mimar ve mühendislerin projeye uygun bir uzmanlık raporu çıkarması olarak diye yorumladım)
Aşama: Fedeal Mecliste projenin tartışılması / Federal hükümetin projeye kararı
Aşama: Taslak projenin onaylanması/kabul edilmesi
Aşama: Planlama onayı / İnşaat alanında gerekli önlem ve tedbirin alınması (Baurecht konusunu araştırdığım haliyle anladığım konu DB nin geçtiği hatlara yakın bir inşaat veya herhangi bir bina vb nin önlem alması, yani tedbir alınması yaya, trafik, can mal kaybı olmaması için yapılan bir prosedür olarak gözüküyor)
Aşama: Yürütme planlaması (Planlama aşaması sona eriyor ve inşaat çalışmalarının başlaması yaklaşıyor. Uygulama planlaması, taslak ve onay planlamasının sonuçlarının beton inşaat planlamasına uygulanmasıyla ilgilidir.) İnşaatın yakında başlayacağına işaret ediliyor.
Aşama: İnşaatın yetkili kişiler tarafından denetlenmesi olarak anladım. Ama tam emin olamadım hâlâ.
Aşama: Hizmete alınması/Açılışın yapılması
Araştırdığım için elde edebildiğim şimdilik bunlar oldu, uygun şekilde vermeye çalıştım, umarım yardımcı olur. İnşaat sürecinin nasıl olduğuna dair süreçler. Alman girince detaylar artırıyor doğal olarak :)
İstanbul'un batısına hitap edecek çok önemli bir hat, 2-3 milyon kişiye hizmet verecek. Ama bir an önce ihaleye çıkılıp en azından belediye bütçesiyle kazıya başlanmali🙏 paravanlari koyduktan sonra gerisi gelir inşallah ama o adımı atmak lazım..
Projeler icin yukaridakine benzer bir cizelge kullanilabilir. Alman Demiryollari sitesinde denk geldim.Birebir tercümesi biraz zor. Ama genel olarak projenin hangi asamalari geride biraktigi, su anda hangi asamada oldugu, ileride hangi asamalarin bekledigi net olarak anlasiliyor. Sefaköy - Beylikdüzü projesinde hazirliklar tamamlandi, finansmani onaylandi dendi, biz ilk kazma vurulacak derken birden cumhurbaskanligi 2023 (veya 2024) bütcesinde bu projeye yer ayrilmadigi ortaya cikti. Projenin böyle bir asamasi oldugunu hic bilmiyorduk. Sebep olarak da belediyenin borclanma sinirinin ötesinde yükümlülüge girmesi diye biliyorum. Yaniliyor olabilirim. Sanirim su anda Cumhurbaskanligi onayini bekliyor. Belki tüm asamalari bilen biri projeyi böyle bir cizelgeye oturtabilir, biz de gereksiz yere heyecanlanmamis oluruz.
İstanbul'un batısının kanayan yarası. 3,5 Milyon insana hizmet edecek bu hattı açanı ayağından öpeceğim.
Yıllarca gündemde olan bir hat fakat inşaat seviyesine gelemedi. Büyük bir nüfusa hizmet verecek bu hattın inşaatına biran önce başlanmalı.
İstanbul'un batısına hitap edecek çok önemli bir hat, 2-3 milyon kişiye hizmet verecek. Ama bir an önce ihaleye çıkılıp en azından belediye bütçesiyle kazıya başlanmali🙏 paravanlari koyduktan sonra gerisi gelir inşallah ama o adımı atmak lazım..