Esenlikler. Kayseri'nin tramvay hattı Kayseray için ilk başlığı açıyorum. 😅
Dün, yakında açılması beklenen T4 hattını hat boyunca gözlemleyebildim; Anayurt Pazar Yeri durağından da birkaç fotoğraf aldım.
Hat genelinde görünürde pek bir çalışma kalmadı, bazı ufak çalışmalar haricinde neredeyse sefere hazırlar.
Hattın tüm istasyonlarında dijital bilgilendirme panoları çalışır durumdaydı ve hepsinde "Kayseri Büyükşehir Belediyesi" yazıyordu. Duraktan çektiğim fotoğrafı ekledim:
Ayrıca durakta elektrifikasyon çalışmaları yapılıyordu (sadece bu durakta çalışmayı gördüm):
Hat boyunca katener hattı çekilmiş durumdaydı.
İstasyonun kendisinden bir fotoğraf:
11 Eylül tarihinde T2 Talas Cemil Baba hattından ayrıldıkları kısımda çalışmalar devam ediyordu:
Bu noktayı dün çok net şekilde gözlemleyemedim, fotoğraf da 11 Eylül'e ait.
Ayrıca geçen hafta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın Facebook hesabından yeni tramvay araçlarının geldiğine dair bir paylaşım yapılmıştı:
Yalnız bu araçlarda dikkatimi çeken şey, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı logosunun olmaması; zira önceki teslim edilen araçlarda UAB logosu vardı:
Önceden teslim edilen yeni araçlar T1 ve T3 hatlarında birkaç aydır aktif olarak kullanılıyor, onlardan da fotoğraf ve video alma fırsatım olmuştu. Duruma göre farklı bir başlık altından onları da paylaşabilirim.
Paylaşacaklarım bu kadar, saygılar. 👋
İstanbul'un T5'i gibi katenersiz olsa daha iyi olurdu kanımca.