Katılıyorum. Batı Ataşehir'den Doğu'ya tramvay düşünülebilinir. Yer müsait. Yaklaşık 5 km lik hat olur. Hem iki metro M8 ve M12 birbirine bağlanır hem de Doğu'dan eğim müsade ederse yaklaşık 8 km uzunluk ile Yeditepe Üniversitesi'ne bağlanılabilir. Hayalimiz Avrupa gibi heryerde raylı sistem olunca akla gelen bu oluyor.
Minibüs yolunu çok sık olmasa da zaman zaman kullanan biriyim, ama projenin neden tramvay olduğuna anlam veremiyorum. Ankara'da yaşarken Ankaray güzergahında yaşardım. Ankaray aslında yer altında giden tramvay. yanlış hatırlamıyorsam 3 vagonlu. duraklar arası mesafe kısa. otobüs durağı kadar belki de biraz uzun. bu hat da ankaray gibi olabilir. zaten o cadde hem kıymetli hem de yoğun. tramvay yolundan araç gidemeyecekse cadde daralacak, araç gidecekse de tramvay trafikte kalacak, sefer saatleri bir birini tutmayacak.
yer altından götürmek maliyetli olabilir ama caddeyi daraltmanın da bir maliyeti var. böyle bir güzergah için 3 kat maliyeti olsa bence bir sakıncası yok, metro ya da hafif raylı sistem olmadığının bir açıklamasını okumak isterdim
Ankaray'ın tramvay olabilmesi için kara trafiğinden hiç izole olmaması veya kısmen izole olması lazım. Halbuki Ankaray kara trafiğinden tamamen izoledir o yüzden Ankaray tramvay değil metrodur.
Halit bizim aklı çalışan adam yok maalesef bu projeden acayip şekilde endişeliyim yapılmaması için dua ediyorum Acıbadem’de oturuyorum yapıldığı taktirde ben Kadıköy’e gideyemeceğim o tramvay benim oturduğum caddenin çok yakınından geçiyor
Batı Ataşehir mini Levent oldu.
Minibüs yolunu çok sık olmasa da zaman zaman kullanan biriyim, ama projenin neden tramvay olduğuna anlam veremiyorum. Ankara'da yaşarken Ankaray güzergahında yaşardım. Ankaray aslında yer altında giden tramvay. yanlış hatırlamıyorsam 3 vagonlu. duraklar arası mesafe kısa. otobüs durağı kadar belki de biraz uzun. bu hat da ankaray gibi olabilir. zaten o cadde hem kıymetli hem de yoğun. tramvay yolundan araç gidemeyecekse cadde daralacak, araç gidecekse de tramvay trafikte kalacak, sefer saatleri bir birini tutmayacak.
yer altından götürmek maliyetli olabilir ama caddeyi daraltmanın da bir maliyeti var. böyle bir güzergah için 3 kat maliyeti olsa bence bir sakıncası yok, metro ya da hafif raylı sistem olmadığının bir açıklamasını okumak isterdim
Günaydın seçimler bitene kadar adım atılmaz mevcutlar sürer.Hatta Akp alırsa bu proje lafa kalkar M12 hattınada toprak atarlar kaparlar orayı.