Avcilar cikisli ve varisli sehir hatlari seferleri 2023-2024 sezonunda 9 Ekim baslangicli Kis Tarifesi'nden cikartilmis. https://www.sehirhatlari.istanbul/tr/duyurular/avcilar-hatlari-hakkinda%C2%A0duyuru-2227 Halbuki gecen sene bu hat kisin isliyordu, hatta Avcilar - Kadiköy seferlerine Yenikapi limani eklenmisti. 2024'teki Secim dönemine ragmen yapilan bu degisiklik, sehir hatlarinin Avcilar yönlü sehir hatlari seferlerinin cok büyük zarara neden olduguna isaret ediyor. Önceki yönetimde de bu hat tamamen gözden cikarilmisti, gerci o yönetimin son döneminde neredeyse isleyen deniz hatti kalmamisti, o yüzden Avcilar özelinde bir sonuca varmak mümkün degildi. Kagit üzerinde Avcilar ve Beylikdüzü bölgesinin acil ulasim ihtiyaclarina cevap olabilecek bu hattin sonu niye böyle oldu? a) Deniz otobüsü yakiti normalden cok pahali, o nedenle tam kapasite gitmedigi her seferde zarar ediyor.
b) Yolculari Beylikdüzü, Haramidere, Esenyurt, Avcilar bölgesinden Avcilar limanina tasiyacak otobüs hatlari ihmal edildi. Bu nedenle yolcu denizden gitmek istese bile metrobüse mahkum edildi.
c) Insanlar kisin denizde yarim saatten uzun yolculuk fikrine karsi
Çok ferah ve hızlı bir ulaşım aracıydı. İlk kullandığımda, "hadi bakalım 1 saatte bakırköy'de olursak iyi." demiştim. 20 dakika sonra bakırköy sahilde çayımı yudumlarken bulunca kendimi,çok beğendim.
Yolcu kapasiteye göre azdı. Binerken abonmandan 5 kesti.
Hattın belki en büyük sorunu evet dediğiniz gibi aktarma noktalarının yetersiz olması ama bir diğer etken hattın duyurusunun yapılmaması idi. Ben Bakırköy'de hattı duyana daha rastlamadım. Halbuki bakırköy, avcılar ve kadıköy hattında oturup gelip gitmek zorunda olan çok insan var. Hepsi metrobüsle gidiyor.
Plansız bir kamu çalışması ve kaçınılmaz son olayı yine bence.